Ole Kristian Langan har levd som proffutøver av det kompetitive spillet Counter-Strike siden han sluttet på videregående i 2018. Han har vært på over 100 ulike LAN rundt om i landet og har flere NM-titler bak seg i Counter-Strike og en rekke andre spill. Han har også vært i europatoppen i flere av disse.

Ole Kristian fra Vegårshei i Agder har hatt en interesse for spill helt siden han var liten, og det er en interesse som har vært med han siden. Det har ført til at han har prestert å være blant Europas beste i en rekke kjente spill som Rocket League, Overwatch og Counter-Strike. Han startet sin proffkarriere i 2018 og har levd av dette helt frem til 2021, hvor han valgte å ta en liten pause på grunn av begrensingene som kom med pandemien. Han og lagkameratene hadde flere planer om ulike deltagelser i konkurranser i utlandet, men ettersom dette ikke var mulig så trakk han seg tilbake fra Oslo til Vegårshei for å trene seg opp til sesong igjen.

Illustrasjonsfoto: Counter Strike og Overwatch. FOTO: Pixabay.com

Det som kreves for å være i toppen!

For å bli profesjonell utøver i hvilken som helst sport, idrett eller spill så krever det at man legger inn timene som må til. Ole og lagkameratene trener som regel sammen opp mot syv timer hver dag. Det må nemlig mye lagtrening til for å få de rette synergiene og lagspillet som skal til for å ligge i toppen. I tillegg til lagtreninger så satser Ole på å hvert fall få inn to/tre timer egentrening. Så total mengde per dag varier et sted mellom 7 og 10 timer.

NM: Bilde er tatt etter at APEKS vant NM i 2019 på Meet Ullevål. FOTO: Fahil Anweri

Ole Kristian forteller også at for å bli bedre i hvilken som helst sport eller spill så krever det mye mengde-trening. Man må trene mye for å kunne luke ut de feilene man gjør, og forstå mekanikken i spillet. Uansett om man spiller fotball eller pc-spill må man forstå systemet og flyten av spillet for å bli god.


Ny proffsatsing

Ole Kristian har spilt på en rekke kjente lag innen E-sport som APEKS, Noreg og 777-Esports. Med disse lagene har han tatt flere NM-titler, og med Noreg deltok han og laget på den internasjonale konkurransen WESG i Barcelona. De kvalifiserte til videre deltagelse på turneringen sitt hovedarrangement i Kina, men grunnet ulike komplikasjoner som laget møtte så fikk de dessverre ikke stilt. Ole forteller at dette naturligvis var kjipt, men at det kommer nye muligheter. Han kan røpe at det kommer en ny stor proffsatsing etter sommeren, men kan ikke gå i detaljene rundt dette enda.

(777-Esport er grunnlagt av den Norges kjente rapperen, Kjartan Lauritzen, som også har et produksjonsselskap som går under navnet 777)

APEKS: Ole Kristian under turnering sammen med laget APEKS. FOTO: Fahil Anweri

Drømmen om å være på de største scenene!

Drømmen til Ole Kristian er å trene seg opp til å kunne være med på de største arrangementene, med de største scenene og publikummene i verden. Han har spesielt en turnering i tankene som han skal delta på før han ser seg fornøyd med karrieren som proff-gamer, og det er Major League. På disse turneringene så møtes verdens beste lag og spiller om premier på rundt en million dollar.

Han forteller også at når han har klart dette målet, så ønsker han å ta videre studier på universitet eller høyskole. Men først må han komme i mål, så han vet at han kunne få det til om han bare la inn timene som måtte til for å nå toppen.

SEIERSREKKE: Bilde er tatt etter at Ole Kristian har vunnet sitt 7.ende NM på rad. FOTO: Michael Ray Angels

Fem tips:

  1. Tålmodighet.
  2. Være kritisk til deg selv.
  3. Ha det gøy mens du spiller.
  4. Legg inn timene som kreves for å bli god.
  5. Bruk mestringsfølelsen du får til noe positivt i livet generelt.

Inspirasjonskilde:

Det som inspirer meg er mine egne prestasjoner. Når jeg ser tilbake på alle de ulike milepælene jeg har nådd og hvordan karrieren har utviklet seg, så blir jeg inspirert til å fortsette å nå nye mål.

Categories: Idrett